Evolutia comunicarii la distanta – Videoconferinta

Experimentul social media
august 19, 2014
Parodie – Prima poza de grup din istorie
august 22, 2014
Arata tot

Evolutia comunicarii la distanta este o realitate, o consecinta a evolutiei omenirii si dezvoltarii tehnologice . Fiecare inovatie a adus cu ea, noi posibilitati de manifestare verbala si non-verbala.

De la creion, la tipografie, de la calculator si smartphone spre holograme si proiectii de conferinte interactive, asa arata viitorul si nu trebuie sa ne speriem, refuzand oportunitatile ce se ivesc pentru noi in viitor. Orice persoana din mediul rural sau urban are acum acces la telefonul fara fir, iar unii dintre bunicii nostri tin pasul cu ultimele tendinte fiind conectati la internet.

Astazi oamenii sunt mult mai constienti de posibilitatile de comunicare si foarte putini mai accepta sa traiasca deconectati. Se studiaza din punct de vedere psihologic nevoia de a fi gasit, reducerea timpului de latenta a raspunsurilor la cautarea insistenta telefonica, cresterea nervozitatii odata cu prelungirea intervalului de raspuns in momentul solicitarii telefonice.

In ultimii ani, studiile au aratat beneficiile incredibile ale atingerilor umane si ale prezentei emotionale in viata reala, ceea ce explica nevoia de imbinare a prezentei online cu prezenta tehnologiilor in viata reala, pentru mentinerea unei bune sanatati si a unui echilibru mental optim.

Atingerea este o manifestare profund umana, un aspect intim si personal al afinitatii, strain interactiunii digitale. De aceea ar fi bine sa incercam sa cunoastem oameni din sfera virtuala, dar si mai util ar fi sa incercam sa-i cunoastem si in viata reala, sa comunicam real si autentic cu aceste persoane.

Extinderea optiunilor de comunicare nu a inlocuit metodele noastre clasice de verbalizare. Multe retele si gadget-uri reproduc stilul natural de transfer de informatii incercand sa creeze conditiile cat mai apropiate de viata reala: recreerea starii de prezenta, surprinderea timbrului, intonatiei, a fizionomiei celui care comunica cu o cat mai mare acuratete, prin intermediul videoconferintelor.

Inregistrarile sunt HD de inalta rezolutie. Datorita numarului redus de persoane cu care iti poti permite efectiv sa pastrezi legatura in viata reala si a extinderii cercului de cunostinte, posibilitatile de a trai in flux video, pe mesageriile retelelor s-au extins.

Oamenii zilelor noastre sunt efectiv asediati de avalansa informationala, exista un nivel de zgomot al datelor pe care stramosii nostri nu ar fi fost capabili sa il gestioneze. Acest nou stil de viata, mai alert si mai superficial, ne poate ajuta sa avem raporturi extinse cu o varietate de surse de informatii si de contacte, insa ne face mai putin disponibili in planul stabilirii unor relatii sau al deslusirii unor intelesuri din spatele anumitor date.

Un dezavantaj al usurintei cu care se pot transmite informatii la distanta din partea utilizatorilor, il reprezinta faptul ca sursele nu pot fi verificate, astfel incat se poate ajunge usor la fenomenul contagiunii colective cu mesaje care nu au nici o credibilitate si acoperire faptica.

Avantajul comunicarii la distanta il constituie faptul ca oamenii pot acum sa stabileasca contacte cu persoane de pe tot globul, pot participa prin videoconferinte la evenimente care ii intereseaza, se pot inscrie la cursuri online si chiar pot absolvi facultati la fara frecventa. Pentru ca vanzarile, afacerile, angajarile sunt in virtual si mijloacele de interactiune au devenit tot mai sofisticate.

Posibilitatile de distractie si relaxare sunt si ele in online: retele de socializare, revistele, blogurile, posturile tv,de radio, sau concertele. Ramane doar o chestiune de gust, interes si prioritati stabilirea canalelor de comunicare, a retelelor de socializare, a modului in care alegem sa ne expunem personal sau afacerea noastra, a felului in care dorim sa-i abordam pe ceilalti.

Te invit sa parcurgi oferta si serviciile mele. Rezerva acum o programare pentru o consultanta personalizata in functie de buget si prioritati. Mult Succes!