Filmul Deconectat

De ce trebuie sa iti separi profilurile sociale de profilurile profesionale
martie 31, 2015
Cum iti creezi Albume pe Pinterest
aprilie 3, 2015
Arata tot

Intriga acestui film se construieste in jurul vietii mai multor familii si se concentreaza pe impactul pe care il are internetul in vietile acestor personaje adulti si copii deopotriva. Este o poveste incarcata de emotie, construita gradat si care ne prezinta spectacolul dur si consecintele vietii traite in imaginatie.

Un avocat dependent de viata profesionala care plateste un pret costisitor pentru restantele din postura de parinte, un cuplu a carui dragoste este pusa la incercare pentru expunerea unor slabiciuni in mediul virtual, un politist vaduv care se ocupa de infractionalitatea cibernetica, pus in dificultate de propriul fiu , o jurnalista ambitioasa bine intentionata incapabila de a-si proteja sursa , adolescenti scapati de sub control, supraexpusi ,umilinte, iluzii si deziluzii.

Vietile tuturor se impletesc intr-un joc de puzzle, efectul de brumerang ii afecteaza deopotriva direct sau indirect. Sentimentul de libertate si de familiaritate pe fondul lipsei de responsabilitati si a anonimatului , vulnerabilizeaza aceste fiinte dornice de afectiune, atentie si comunicare.

Imaturitatea, credulitatea, nevoia de senzational, lipsa de experienta si de simt al masurii ne este prezentata intr-un ritm alert, pentru ca finalulul derulat cu incetinitorul sa ne invite la o reflectie a consecintele adevaratelor drame din vietile reale ale celor implicati. Familiile distruse , traume teribile, experiente devastatoare, demascarea fapasilor sunt prezentate in acest film care nu isi propune decat sa de ajute sa constientizam si aspectele obscure ale internetului.

Internetul reprezinta in egala masura si iluzia socializarii, falsul “sentiment ca esti inteles, protejat”. Crearea unor conturi pe diverse site-uri, comunicarea pe un chat nu reprezinta o garantie ca datele vor fi protejate sau ca persoana aflata de partea cealalta a retelei are identitatea pe care tu i-o atribui. Linia de demarcare este foarte fina si foarte fragila. Amuzamentul si pericolul pot fi la doar un click distanta.

Fimul ne mai vorbeste despre incredere si control , ne face atenti cui alegem sa impartasim micile noastre “secrete” si “informatiile private” sau pe acelea care au legatura cu securitatea datelor personale.

Sentimentul de familiaritate este proiectia celui care face o alegere de expunere intr-un spatiu virtual, intotdeauna trebuie sa existe rezerve, comportamentul uman este impredictibil. Oricand te poti trezi pe marginea prapastiei, prin imprudenta si exces de zel, dealtfel internetul este plin de gesturi necugetate si supraexpunere.

Adolescentii au aceasta inabilitate de a discerne consecintele actelor lor, simtul lor critic nu este cristalizat, de aceea si episoadele lor de rebeliune adolescentina sunt frecvente si dau mari batai de cap parintilor in aceaste moment de viata . Este perioada cea mai vulnerabila din existenta lor, cand au nevoie de atentie, dar mai ales de afectiune si comunicare. Pentru cei care sunt parinti, filmul este o foarte buna evocare din prisma a relatiilor tensionate dintre parinti si copii, dar si dintre copii si parinti, de aceea nu pot decat sa vi-l recomand cu toata caldura.

“ Uite care este treaba. Cineva acolo, are toate informatiile tale…Acum ei pot lua cardul de credit in numele vostru, pot lua imprumuturi. V-ar putea afla CNP-ul. Ar putea comite infractiuni in numele tau. Intelegi? Ei pot vinde aceste informatii altor douazeci de persoane. Asta ar putea fi doar inceputul. “
“ Este uimitor cat sunt oamenii lipsiti de informatie. Ca si cum ti-ai baga nasul in masina si crezi ca nimeni nu te priveste. Si apoi se intreaba cum naibi au aflat CNP-ul ”

“Nu sunt consilier marital, ok? Nu stiu ce stiti unul despre altul. Nu vreau sa stiu. Acesta este CD-ul vostru. Si o imagine in ansamblu tiparita cu toate activitatile suspecte. Cred ca unele dintre informatiile tale personale au fost preluate prin comunicarea ta cu fear & loatting.”

“ – Cine este fear & loathing?
-Este doar un tip . Este pe chat-ul pe care intru. ..”
“ Tot ceea ce ai fi putut sa faci ar fi fost sa faci click pe un link sau sa deschizi un fisier de la el, si apoi el ar fi instalat un virus troian pe sistemul tau. Odata ce face acest lucru, el poate face tot ceea ce vrea cu computerul tau. Daca te conectezi, iti pui parolele, apare pe ecranul tau. El poate vedea tot ceea ce faci. Iti poate porni camera. Te poate urmari. “

“ -Cine este fear & loathing? Cine e?
-Cum de are el parola mea?
-Parola ta este ziua ta de nastere… si Derek site-urile de jocuri de noroc sunt sparte tot timpul.Si tu corespondezi cu banca cu privire la a doua ipoteca.
-Stai! Nu avem a doua ipoteca!
-Si ai primit un e-mail solicitand informatii suplimentare. Bancile nu ar cere informatiile sensibile ca acestea prin e-mail. Cred ca asa este posibil sa-ti fi aflat contul personal, CNP-ul, numele de fata al mamei tale si toate celalalte lucruri.”

“ -Cine este tipul acesta?
-Numele cu care am venit este Stephen Schumacher…
-Mi-ai zis ca numele lui era Fin…
-Ceea ce trebuie sa fac acum este sa gasesc dovezi . Odata ce fac asta trebuie sa contactez politia din Oakdake si sa-i pun sa se ocupe
-Ce fel de dovezi?
-Chitante bancare, declaratii de credit. Daca face vreo tranzactie mai mare, l-ar putea indica
-In regula. Si cat timp ar dura asta?
-Ar putea dura trei saptamani. Ar putea dura trei luni…
-Nu avem trei luni. Politistii nu au putut face nimic, de aceea te-am angajat pe tine…
-Inteleg asta, dar nu este astat de simplu, Derek. Acesti oameni folosesc mail-uri si casute postale deschid un cont intr-o zi si-l inchid in urmatoarea. Imi pare rau sa spun ca m-am obisnuit cu asta.”

Te invit sa parcurgi oferta si serviciile mele. Rezerva acum o programare pentru o consultanta personalizata in functie de buget si prioritati. Mult Succes!