Despre unicitate in Personal Branding

Internetul furnicilor si retelele sociale
noiembrie 26, 2015
Brandurile si nevoile umane
noiembrie 29, 2015
Arata tot

Urmeaza acea vointa si acel drum pe care experienta il confirma ca fiind al tau – Carl Jung
Follow that will and that way which experience confirms to be your own – Carl Jung

Nu exista o reteta de viata care sa se potriveasca tuturor. Unicitatea asemenea cuvintelor din limba franceza unicite, sau italiana unicita, este insusirea de a fi unic. Individul este unic, desi e comparabil cu alte fiinte umane.

G.W.a observat ca : ” metoda de reproducere sexuala a naturii garanteaza la modul superlativ un echipament genetic nou pentru fiecare muritor care se naste”. Individul impleteste intr-un mod unic toate trasaturile universale, cu cele ale grupului, la care este adaugat ceva propriu si astfel devine o persoana distincta si originala.

Exista diferentieri subtile intre grupuri si oameni. Trasaturile unora de personalitate, nu se regasesc la nivelul altora de manifestare. Se face astfel legatura cu urmatorul cuvant din dictionar Unic = Singur.

Experienta personala in aceasta viata este amprenta unica a fiecarei creaturi prin tot ceea ce simte, gandeste, viseaza si realizeaza la un moment dat, astfel incat fiecare vine cu partea lui de unicitate in relatiile sociale, familiale si profesionale.

De multe ori sursa nefericirii tale provine din compararea permanenta cu ceilalti, din dorinta de a fi ca ceilalti, de a trai aceleasi tipuri de experiente ceea ce e practic imposibil. Mai bine ar fi sa incerci sa identifici ce te face pe tine fericit, pentru a stii ce cale sa iti alegi in viata, spre ce tip de profesie sau partener sa te orientezi, fara a te preocupa de ceea ce gandesc cei din jurul tau despre alegerile tale, pentru ca nimeni nu traieste in locul tau.

Incearca sa te bucuri de ceea ce faci tu diferit de restul lumii, dupa o perioada de acumulari exterioare si sa promovezi o viziune a ta asupra lumii prin prisma personalitatii. Ai potentialitati nebanuite, daruite de la nastere, asteptand sa se manifeste in fiecare context de viata.

Solutia nu o reprezinta preluarea pana la identificare a curentelor de gandire oferite de societate prin influentele venite de la parinti, profesori, preoti, colegi, prieteni sau angajatori ori parteneri de afaceri. Ai atat de multe de oferit in viata aceasta, incat n-ai timp sa te compari cu nimeni, pentru a-ti exprima originalitatea.

A-ti intelege dorintele profunde, a-ti urma propriile idealuri in aceasta viata, a manifesta sinele tau profund chiar daca nu este in concordanta cu traiectoria comuna a apropiatilor, care aleg sa imite si sa reproduca comportamente si atitudini dezirabile, pentru a fi acceptati in micile lor comunitati, iti va oferi multe satisfactii si echilibru interior, deoarece cand vei intelege ca nu te-ai nascut sa servesti interesele celorlalti, nu te vei mai afla in disonanta cognitiva, in lupta cu tine insuti/insati si vei deveni tu un model pentru cei din jur.

Celebreaza-ti micile realizari alaturi de prieteni, impartaseste-le cu noile tale cunostinte extinse din retelele virtuale, bucura-te de tine, fara sa pui presiune si judecata. Analizeaza-ti periodic progresele, mai mici sau mai mari si multumeste fortei care te inspira si din care iti extrag energia pentru planul tau de viata in desfasurare. Aminteste-ti ca nu exista greseli, doar experiente in baza carora esti tu cel/cea din momentul prezent.

Acceptarea provocarilor de viata si bucuria starii de a fi sanatos/sanatoasa, capabil/a oricand sa initieze noi actiuni, relatii si proiecte se simte in plan subtil prin crearea unui magnetism numit atractie, stare de bine, inspiratie pentru cei din jur. Setarea mentala de disponibilitate pentru ceilalti, porneste de la o buna autocunoastere a propriilor trairi, a calitatilor si vulnerabilitatilor.

Asumarea unicitatii inseamna asumarea responsabilitatii atat in caz de reusita cat si in caz de esec, asumarea rolului social, profesional si relational atat in viata reala cat si in online. Dinamica unicitatii tale se construieste permanent din tine, din tot ceea ce faci, zici, postezi, prin proiectia in exterior in viata si pe platformele sociale, construind o imagine sanatoasa a unicitatii tale ca fiinta in micul tau univers familial si in marele univers social si virtual.

Iti urez mult succes si inspiratie!

Te invit sa parcurgi oferta si serviciile mele. Rezerva acum o programare pentru o consultanta personalizata in functie de buget si prioritati. Mult Succes!