Excesele supraexpunerii de sarbatori

Bruno Medicina la Business Day – 9 Decembrie 2015
noiembrie 30, 2015
Concert Bruno Medicina la Biserica Italiana
decembrie 10, 2015
Arata tot

Pentru sanatatea Dvs evitati excesul de sare, zahar si grasimi, sau altfel spus pentru respectul Dvs de sine si pentru Reputatia Dvs. In Social Media evitati incarcarea de poze in exces cu meniul preparat pentru ziua de Paste sau Craciun, fluturarea manutelor proaspat ojate, a gentutelor cumparate special pentru eveniment, fluturarea hainutelor din garderoba, incarcarea de fotografii de la petrecerile cu caracter restrans. Dauneaza grav sanatatii vizuale a celor care va apreciaza si va eticheteaza dintr-o privire cu ocazia acestor evenimente personale pentru voi si impersonale pentru cei care se delecteaza cu acest spectacol gratuit al multimii.

Lipsa de masura oboseste si produce reactii adverse celor preconizate, mimetismul social si contaminarea de grup uniformizeaza si devalorizeaza. Este evidenta nevoia de socializare,de acceptare,de atentie si competitie in cadrul unui grup creat artificial in care s-au dezvoltat simpatii evidente. Va trebui sa ai in vedere ca nu toate persoanele din lista alcatuiesc cercul de prieteni apropiati si extrem de apropiati. De multe ori uitam acest lucru, ca avem in lista persoane din viata noastra privata dar si profesionala, potentiali angajatori si viitori colaboratori. Daca te preocupa cu adevarat Reputatia, scopul vizibilitatii in spatiul public trebuie sa transceada nevoia ta de a fi placut, adulat, supraexpus cu intimitati si tabieturi care nu au nici o legatura cu spatiul public.

Evita incarcarea de selfie-uri si fotografii care te surprind fortat in anumite ipostaze de dragul de a aparea in spatiul public, fotografii care n-au legatura cu anumite evenimente la care participi cu scop. Sentimentul pe care reusesti sa-l transmit este unul de inautenticitate, de imaturitate emotionala si de neiubire de sine . Face sens din partea unui privitor sa te observe fotografiat intr-un anumit context, din initiativa unei alte persoane, pentru ca un eveniment este in desfasurare sau se doreste a se consemna acel moment. Orice altceva nu este decat un strigat de ajutor disperat al copilului interior care cerseste efectiv atentia, aprobarea si validarea exterioara.

Inca mai ai timp sa te corectezi.revizuieste-ti albumele, gandeste-te de doua ori inainte de a incarca urmatoarele poze: “Sunt ele relevante, Ma reprezinta? Transmit ceva? Care este scopul?”.

Din punctul meu de vedere este firesc sa faci urari, sa conversezi, sa complimentezi.Ceea ce mi-am propus sa punctez este excesul care ne caracterizeaza diversele aspecte ale vietii, tot mai vizibil si mai suparator in mass media. Daca preferi sa fii acceptat de multime, imprumutand comportamentele acesteia, retine ca niciodata multimea nu s-a distins prin nimic, ca multimea nu este originala si ca valoarea individuala se pierde foarte usor prin contagiune sociala.

“ In sufletul colectiv, aptitudinile intelectuale ale oamenilor si in consecinta individualitatea lor se sterg. Eterogenul se ineaca in omogen si insusirile inconstiente domina. Aceasta punere in comun a insusirilor obisnuite ne explica de ce multimile nu sunt capabile sa indeplineasca acte care reclama o inteligenta superioara. Multimile nu cumuleaza inteligenta, ci mediocritatea”

“ In cazul unei multimi, orice sentiment, orice act este contagios in asa masura incat individual sacrifica foarte usor interesul sau personal in favoarea interesului colectiv. Aceasta este o aptitudine contrarie naturii sale, de care omul nu devine capabil decat atunci cand face parte dintr-o multime”

“Multimile contrar indivizilor care le compun, nu au capacitatea unei judecati critice. Individul din cadrul unei multimi nu mai este el insusi, ci un automat pe care propria sa vointa nu-l mai poate dirija. In momentul in care face parte dintr-o multime, un individ, chiar daca este o persoana foarte bine cultivata, isi pierde capacitatea de a judeca critic si se comporta in mod afectiv, avand chiar manifestari primitive si barbare. In consecinta, judecatile morale ale unei mase, sunt independente de originea sau intelectul indivizilor care le compun”

“ Intr-o multime se aduna prostia, nu bunul simt”.

“ Multimile nu sunt capabile sa resimta decat sentimente simple si extreme. Opiniile, ideile si credintele care le sunt sugerate sunt acceptate sau respinse in bloc si considerate ca adevaruri sau erori absolute”.

“Ratiunea si argumentele de orice fel nu s-ar pricepe sa lupte impotriva unor anumite cuvinte si formule. Acestea sunt pronuntate solemn in fata multimilor; si aproape imediat, chipurile oamenilor devin respectuoase si fruntile se inclina. Multi le considera ca pe niste forte ale naturii, niste puteri supranaturale.”

“ Un individ poate fi adus intr-o stare asemanatoare cu pierderea personalitatii sale constiente, el supunandu-se tuturor sugestiilor operatorului care l-a facut sa si-o piarda si comitand actele cele mai incompatibile cu caracterul si cu obiceiurile sale.”.

“ Individul din multime nu mai este constient de actele sale. In cazul acestuia, ca si la hipnotizat, in timp ce anumite facultati mentale sunt desfiintate, altele pot fi aduse intr-un grad de exaltare extrema.”

Citate din Psihologia Multimilor – Gustave Le Bon

Te invit sa parcurgi oferta si serviciile mele. Rezerva acum o programare pentru o consultanta personalizata in functie de buget si prioritati. Mult Succes!