Cum sa te promovezi online prin YouTube sau video marketing

Greseli pe care ai putea sa le faci pe Linkedin
ianuarie 6, 2016
Previziuni despre evolutia social media
ianuarie 12, 2016
Arata tot

AVANTAJE ale utilizarii platformei YouTube pentru promovarea online a Brandului Personal prin video marketing:

• Cresterea vizibilitatii Brandului Personal si delimitarea de concurenta
• Obtinerea vizibilitatii pentru site-ul personal, prin postarea adresei atat pe videoclipuri cat si in descrierea platformei
• Furnizarea de informatii din domeniul de activitate utile clientilor
• Promovarea misiunii personale, a valorilor Brandului si construirea reputatiei in online, prin video marketing
• Timp dedicat si spatiu specific, pentru a putea prezenta serial preocuparile si obiectivele personale
• Posibilitatea construirii notorietatii in online prin intermediul platformei YouTube, continutul inregistrand multe vizualizari si fiind preluat prin sharing pe alte retele si o pozitie buna pe motoarele de cautare

YouTube reprezinta o modalitate usoara, accesibila de promovare personala online, dar si a serviciilor si produselor tale. Pentru construirea credibilitatii in online, pentru dezvoltarea unei comunitati de fani, completeaza integral profilul, personalizeaza canalul video. Numele ales trebuie sa fie acelasi cu numele inregistrat si pe celalalte platforme de socializare sau sharing.

In cadrul platformei de distributie video poti completa celalalte adrese la care poti fi gasit/a, inclusiv adresa de blog si invers, in functie de scopul in care sunt utilizate.

In fiecare postare, cu fiecare inregistrare indiferent daca este un videoclip de 5 minute, sau unul de 30 de secunde, incearca sa transmiti ceva diferit, care sa aduca valoare si sa-ti permita sa te exprimi ca personalitate prin modul in care alegi sa transmiti anumite cunostinte, prin experienta de viata si tehnici noi.

Personalizeaza-ti inregistrarile cu un logo, fundal sonor, cu un decor special ales, cu un anumit tip de tinuta si atitudine. Pentru crearea unor inregistrari cu efecte sonore si vizuale diferite, alege Windows Movie Maker sau Camtesia, dar va trebuie pentru acesta din urma sa platesti o taxa de licenta.

Dintr-un colaj de fotografii si un fundal muzical, pe care te poti inregistra chiar tu insuti/insati poti realiza videoclipuri personalizate. Ai posibilitatea sa intri in detalii in prezentarea serviciilor, iti poti tine fanii cu sufletul la gura oferindu-le pastile video saptamanale cu sfaturi si demonstratii de produs, poti inregistra si incarca testimoniale cu feedback-ul clientilor si secvente de la evenimentele profesionale sau de afaceri.

Contra cost poti achizitiona un cuvant cheie, astfel incat sa apari la cautari, in momentul in care un vizitator interesat de un anumit subiect pe care il abordezi si tu, sa te gaseasca.

Cand oferi informatii resursa despre modul de functionare al anumitor produse, de utilizare al anumitor servicii, vei avea mai multe vizualizari decat pentru orice alt videoclip cu teme mai personalizate.

Demonstreaza prin prezentarea unor studii de caz aspecte pe care vrei sa subliniezi, experimenteaza in direct, descrie avantajele, dezavantajele utilizarii unui anumit serviciu, sau produs. Interactiona cu alti posesori de canale video din bransa, sau potentiali clienti.

Lasa-le un gand, ofera un feedback, adauga-l in lista, daca pentru tine este important acel contact.

Interactioneaza cu utilizatorii care au o nelamuriri legate de Brandul, produsul sau serviciul tau. Oferind raspunsuri, rezolvi niste nelamuriri viitoare ale celor care iti vor vizita profilul.

Imbunatateste-ti mereu platforma video, actualizeaza-ti profilurile, conecteaza-le intre ele pentru a trimite cat mai multi cititori pe blogul personal, care va fi mai bine indexat pe motoarele de cautare si iti va aduce viitorii clienti si colaboratori.

Transforma platforma YouTube intr-un instrument de comunicare cu clientii, construieste increderea si reputatia in mediul online cu ajutorul retelelor sociale.

Conform ultimelor studii, videoclipurile cele mai vizionate sunt videoclipurile optimizate pe cuvinte cheie, construite in baza unor indemnuri la actiune “call to action”, filmate HD, cu titluri incitante si prezentari punctuale. De asemeni, videoclipurile sub 2 minute genereaza cele mai multe vizualizari.

Creeaza o relatie cu publicul tau virtual prin aparitii periodice si asocierea propriei imagini cu apartenenta la un Brand Personal, prin promovarea propriilor valori, convingeri si idealuri.

Conturarea Brandului Personal pe Youtube necesita o perioada de sase luni, un an pentru constientizare si recunoastere. Se creeaza astfel o marca personala, garantia succesului in mediul online.

Te invit sa parcurgi oferta si serviciile mele. Rezerva acum o programare pentru o consultanta personalizata in functie de buget si prioritati. Mult Succes!