Primii pasi pe Pinterest

Promovare si identitate online prin Personal Branding
ianuarie 15, 2016
Cum sa transformi o campanie personala intr-o conversatie de succes
ianuarie 18, 2016
Arata tot

Una din cele mai mari provocari pentru micii si marii proprietari de afaceri in primele lor etape de initiere a conturilor de afaceri pe Pinterest, este aceea de a intelege ce sa creeze astfel incat continuturile sa placa si sa fie promovate, iar urmaritorii lor sa le doreasca produsele si serviciile prin accesarea blogurilor si site-urilor direct din Pinterest.

Pentru aceasta trebuie sa urmezi cativa pasi firesti si necesari deschiderii oricarui alt cont, tinand cont de specificul platformei Pinterest.

1. Configureaza-ti corect contul personal, gasirea dupa numele de utilizator sau al brandului este foarte importanta in cautarea pe Pinterest. Hotaraste-te daca iti doresti sa fii gasit dupa numele firmei, sau dupa numele personal. Poti avea de asemeni doua conturi : unul cu numele tau, altul cu numele afacerii.

2.Optimizeaza-ti contul periodic

3. Fa-ti un plan de executie. Alcatuieste-ti cateva panouri/ albume pe diverse domenii de interes la mare cautare pentru a avea sansa de a fi urmat. Inainte de a se conecta cineva cu tine, trebuie sa existe afinitati comune pe subiecte de discutie. Oamenii urmaresc si recomanda pe altii in functie de interesele similare. Cauta inainte de a-ti crea propriul panou/album care sunt categoriile cele mai populare, insa nu uita sa iti construiesti albume specifice cu preocuparile tale.

Daca esti scriitor sau poet, coach sau trainer in loc sa ai un album cu citate inspirationale ale altora, creeaza-ti propriile citate, ganduri, randuri pe care sa le promovezi cu ajutorul Pinterest. Simpla accesare a acelor fotografii, transfera utilizatorul pe adresa introdusa la incarcarea fotografiei, pe blogul/ site-ul tau. Daca esti pictor, incarca fotografii cu schite si albume personale. Cu un simplu click, utilizatorii iti vor prelua creatiile si vei fi cunoscut in toata lumea.

Cauta-ti cunostintele pe Pinterest. Romanii au descoperit acest instrument de comunicare si unii din ei au inteles menirea Pinterest. Ai sansa de a-ti construi prezenta, de a fi gasit, de a-ti consolida notorietatea in online, de a creste traficul spre blog si chiar de a vinde anumite produse prin Pinterest. Posteaza-ti datele de site, de contact la vedere, in momentul in care creezi un album, il denumesti si ai ocazia de a mentiona informatii despre acel album. Trece datele de contact si cateva ganduri personale. Ai posibilitatea de a avea si preluari video, daca ai cont de Youtube cu videoclipuri preferate sau materiale personale.
Conform unui studiu realizat de cercetatorii din Minnesota si Georgia Tech cele mai populare subiecte pe Pinterest pentru femei includ :

• Alimentele si bauturile
• Mestesugurile, respectiv activitatea handmade
• Elementele de decor din casa
• Moda pentru femei

Utilizatorii Pinterest de sex masculin posteaza mai mult despre continut.

• Arta
• Fotografie
• Proiectele personale
• Elementele de decor din casa

„Mancarea si Bautura” este cea mai populara categorie atat pentru femei cat si pentru barbati.

Alege cele mai populare categorii care consideri ca vor rezona cu publicul caruia i te vei adresa .

Citatele cu mesaje prietenoase sunt foarte apreciate pe Pinterest.

Pinterest a postat recent pe blog-ul sau, o lista de categorii care sunt cel mai solicitate in diferitele zile ale saptamanii.

Luni : saptamana incepe cu intentiile bune catre sala de fitness
Marti : se vorbeste mult despre gadget-uri la moda in tehnologie
Miercuri :miercuri e nevoie de putin combustibil intelectual pentru a parcurge mai usor saptamana si se pare ca citatele conduc detasat
Joi: lumea e mai mult interesata de subiecte legate de moda
Vineri : lumea e mai relaxata, umorul din benzile desenate, detine suprematia, oamenii se pregatesc de week-end .Mai mult de 3 milioane de Pins umoristice sunt salvate in fiecare zi
Sambata : vacantele din timpul verii, sunt in topul preocuparilor.In iunie 2014 au fost postate mai mult de un miliard de Pins-uri de calatorie din mai mult de 300 de tari si teritorii unice; mai mult de patru milioane de Panouri au fost create de Pinners
Duminica : saptamana se incheie cu idei de produse alimentare si artizanat

Asigura-te ca vei concepe un Panou care sa includa minim 10 imagini din categoriile mentionate mai sus.

Preocuparea comuna cu a utilizatorilor, poate fi un punct de plecare in implicarea audientei pentru a-i transforma in avocatii brandului tau odata ce ajung sa te cunoasca si sa te prefere. Cu timpul, tot mai mult adepti ai platformei Pinterest te vor urma.

Iata in rezumat cele mai populare Categorii de pe Pinterest :

• Mancare si Bautura
• Mestesuguri
• Decor pentru casa
• Moda pentru femei
• Citate inspirationale
• Sanatate si Fitness
• Umor
• Calatorii
• Tehnologii
• Frumusete si coafuri

Restrange-ti obiectivul la crearea de panouri specifice, dedicata scopurilor tale, astfel incat oamenii sa poata vedea exact ceea ce ai tu de oferit aici. Cu cat esti mai specific/a cu titlurile, cu atat vei avea sansa de a fi remarcat/a de cine trebuie.

Te invit sa parcurgi oferta si serviciile mele. Rezerva acum o programare pentru o consultanta personalizata in functie de buget si prioritati. Mult Succes!