O viata sociala in Social Media

Vernisaj Adrian Mihai Raceanu
aprilie 23, 2016
Ambasadorul de Brand
aprilie 28, 2016
Arata tot

Care este diferenta dintre brandul tau si viata ta sociala? Aceasta este intrebarea pentru filmul de scurtmetraj cu premiera la Festivalul de Film de la Camberra, unde a primit premiul pentru cel mai bun actor international.

Ce te faci cand realizezi ca mimezi ca ai o viata? Acest scurtmetraj vorbeste despre popularitatea pe internet care nu este rezultatul unei vieti autentice, despre o femeie de cariera pe nume Meredith care isi duce viata de vis in exclusivitate in online.

In goana dupa like-uri si dupa mentinerea unui profil activ, isi construieste o imagine ideala in care face sport zilnic, mananca sanatos, lucreaza din greu si nu este niciodata singura. Impartaseste toate aceste momente intr-un ritual zilnic in care prietenii virtuali sunt la curent cu preocuparile ei proiectate pe retele.

Reuseste sa obtina ceea ce si-a dorit: validare, invidie, admiratie, insa in forul sau interior spre finalul videoclipului realizeaza ca este cat se poate de departe de ceea ce reprezinta ea ca fiinta, despre cat de nefericita este si cat de departe de viata reala.

Reflectia ei este doar colectia de fotografii si ganduri impartasite pe internet, atat de departe de ceea ce este ea in realitate.

Kerith Lemon realizatoarea acestui film de scurt metraj, intr-un interviu acordat celor de la Engadget povesteste despre revelatia avuta in goana dupa atentie si despre compromisurile pe care oamenii sunt dispusi sa le faca pentru a obtine like-uri pe retelele sociale.

Speranta acestui regizor este ca oamenii sa fie mai onesti in goana dupa actualizari virtuale, sa aibe curajul sa se expuna asa cum sunt in realitate, pentru ca nimeni nu este perfect asa cum o arata postarile, de pe anumite profiluri din online.

Social media este un instrument frumos de partajare, conectare si prezenta, propunerea acesteia constand in gasirea unui echilibru intre modul in care ne traim viata si alegem sa o impartasim cu ceilalti.