Mesaje de Paste in Social Media

Termeni si conditii pe internet
aprilie 30, 2016
Arhetipul eroului in storytelling si branding
mai 7, 2016
Arata tot

Este o realitate faptul ca an de an, romanii intra in febra pregatirilor cu ocazia Sarbatorilor Pascale si mai mult decat atat in agitatia alegerii mesajelor potrivite pentru a fi trimise prin intermediul tehnologiilor puse la dispozitie atat in social media, cat si prin intermediul mobilelor care multiplica direct proportional lista beneficiarilor mesajelor trimise in eter.

M-am intrebat mereu, de ce suntem atat de dornici sa felicitam pe toata lumea, chiar si pe cei pe care nu ii cunoastem si cu care ne intersectam rar sau deloc, insa dorim cu orice pret sa le trimitem mesaje virtuale pe retelele sociale: Facebook, LinkedIn, Twitter, Google Plus dar si pe mobil,

Faptul ca dorim sa simtim plenar ca apartinem unei comunitati o pot intelege, insa nevoia de a acoperi o lista cat mai ampla de cunostinte ocazionale sau virtuale, dincolo de cunoscutii, colegii si prietenii apropiati cu mesaje conformiste si superficiale, scade dramatic calitatea mesajului si conexiunea reala cu destinatarul reducand informatia la un numar de atentii bifate, sentiment care insoteste adeseori like-urile si share-urile de pe retelele sociale.

De ce ne-am putea dori neaparat sa parcurgem lista de contacte telefonice cu clisee la moda din anul respectiv, doar pentru a fi la fel de conformisti ca si anul trecut?

N-ar fi poate mai usor sa punem mana pe telefon si sa ne luam un moment de binemeritat respiro in care sa consumam timp pretios si energie in aceste zile luminate cu prieteni vechi si persoane de care merita sa ne amintim si sa le returnam interesul nostru, bucurandu-ne de conversatia personalizata si de abordarea la un nivel mai profund al discutiilor.

Decat sa bifam ca am luat act de existenta persoanei X sau Y si ca ne-am reamintit brusc ce buni crestini suntem, ar fi mai de apreciat sa sunam personal fiintele dragi care inseamna ceva pentru noi si carora dorim sa le auzim vocile, sa ne bucuram de existenta lor in viata noastra, sa ne amintim momente, sa ne uram reciproc si sa ne bucuram de Sarbatoare asa cum se cuvine.

Decat un mesaj de Paste superficial si copiat catre o cunostinta cu care nu mai pastrezi relatii, daca nu simti ca ai sa ii transmiti nimic personal, mai bine nu trimite nimic.

Pe cat de simplu ar fi sa scrii ” Hristos a Inviat !”,”Sarbatori Fericite!” sau „Paste fericit!” si sa te semnezi, daca nu te simti inspirat/a sa dezvolti cateva ganduri simple, dar personale, pe atat de ispititor pare sa fie utilizarea sabloanelor prestabilite : „Fie ca…” ” din suflet…” , „Cu cei dragi…”

Este adevarat ca aceste mesaje la cheie sunt atat de ispititoare si atat de ofertante, sute de site-uri prospera pe fondul lipsei de imaginatie a utilizatorilor, dar si a lipsei lor de autenticitate.

Nu neg ca receptorul nu se va bucura de primirea lor, insa emotia reala nu va fi cea scontata, pentru ca inafara de faptul ca ti-ai semnalizat prezenta in casuta lui postala sau pe wall, amandoi stiti ca a fost inca o sarcina de punctat pentru a scapa amandoi de corvoada urarii si a feed-back-ului de sarbatori.

Nebunia cumparaturilor este completata de nebunia sms-urilor si a urarilor concurentiale pe toate dispozitivele si platformele de teama de a nu ramane mai prejos decat ceilalti. Ureaza atunci cand simti, persoanelor carora iti doresti sa le trimiti gandurile tale bune, pe acele platforme pe care socializezi mai des, pentru ca simti si nu pentru ca trebuie sa tii pasul cu grupul din care faci parte.

Asemeni jucariilor primite in exces de copiii rasfatati, nu te vei diferentia cu nimic in noianul de mesaje care va inunda mesageria persoanei vizate. Daca persoana respectiva este in tara, mai bine sun-o! S-ar bucura mai mult! Da-i ocazia sa te tina minte tot anul respectiv, pentru ca cine stie, pornind de la discutia voastra sa se dezvolte prietenii mai vechi, asocieri si colaborari nefinalizate.

Stiu ca n-ai sa te poti abtine. Nici nu se va insera bine si sunetul acela cunoscut al mobilului, atat de familiar te va atrage ca un magnet. Triaza persoanele, alege prietenii de suflet si fiintele dragi si suna-le! Oricat de departe am ajuns cu tehnologia, reproducerea emotiilor umane nu a atins acel nivel de perfectiune care poate fi suplinit prin mijloace informale.

Foloseste in interesul tau aceste mijloace de comunicare si cultiva mai mult apropierea si caldura umana de Paste, Craciun si cu ocazia zilelor onomastice. Efectul psihologic va fi dublu.

Invierea Domnului este un prilej de constientizare si de revalorizare a relatiilor cu noi insine si cu ceilalti, de reconsiderare a provocarilor de viata, un prilej de iertare si impacare cu sine si ceilalti, de disponibilitate pentru a o lua de la inceput sub auspicii mai bune.

In lumina noilor evenimente, iti propun cateva mesaje de Paste. Ramane la alegerea ta, cititorule daca este mai simplu sa trimiti inca unul din zecile de mesaje primite de prietenul/prietena, colaboratorul, seful, sora/ fratele, fiinta care te-a ajutat sa termini proiectul, ti-a salvat viata, sau a fost alaturi de tine in momentele cele mai provocatoare momente de viata.

” Lumina…este atata lumina in jur, pentru fiecare din noi.Lasa lumina sa intre in casa in sufletul tau si te vei simti cu adevarat implinit…”

” A sosit clipa mult asteptata a linistii, impacarii si binecuvantarii sufletului…. sa lasam o clipa totul si sa multumim Domnului pentru tot ce ne-a daruit…”

” Rau de lumina curge din biserici clopote vechi intregul cer razbat, cu lumanari aprinse de la clerici, crestinii spun „Hristos a Inviat!”

” Fie ca Lumina Sfanta a Invierii sa va calauzeasca!”

” Gaseste calea spre daruire,iertare, intelegere…Cauta sa fii mai bun, sa fii aproape cu sufletul de cei care-ti sunt si prieteni si dusmani.”

” Fie ca Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului sa-ti aduca cele 4 taine divine: incredere, lumina, iubire, speranta. Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si numai realizari!”

” Dincolo de petreceri, cadouri si zile libere se afla adevarata semnificatie a Pastelui.iti doresc liniste, dragoste,bucurie de sarbatori si tot restul anului!”

” Sa-i multumim lui Hristos pentru darul vietii!”

” Poate o sa ti se para complet lipsit de originalitate, dar stii ca vorbele simple sunt si cele mai frumoase. Asa ca… Hristos a Inviat!”

” Redescopera sentimentele sincere ce ti se adapostesc in suflet, fii mai bun cu cei care au nevoie de dragoste si sprijin si la fel de iubitor si plin de caldura cum numai tu stii!”

” Minunea Invierii sa iti aduca in suflet impacare, armonie, iertare si iubire! Priveste cu seninatate inainte si bucura-te de un nou inceput alaturi de tot ceea ce conteaza pentru tine!”

” Bucuria vine din lucruri marunte. Linistea vine din sufletele noastre. caldura sarbatorilor vine din inimile noastre. Paste Fericit alaturi de cei dragi!”

” Cei care se razboiesc sa aduca pace, cei care se urasc sa stie sa iubeasca, iar cei bogati sa invete sa daruiasca.Hristos a Inviat!”

” Pentru unii, Pastele este un moment de intregire a familiei, in care isi doresc pace si bucurie.pentru altii, este o zi in care se distreaza ceva mai mult sau scapa de serviciu ori de scoala.pentru mine este pur si simplu o zi minunata, pe care vreau sa o impartasesc cu voi. Paste Fericit!”

” Fie ca prin miracolul Invierii sa primiti partea de duhovnicie,care sa creasca pacea interioara, puterea faptei intru adevar si desavarsire”

„Un inger bland din cer coboara, se roaga-n taina, apoi zboara. de-acolo sus elne trimite: Un zambet bland, o raza calda si trei cuvinte : Hristos a Inviat!”

” A sosit clipa mult asteptata a linistii, impacarii, bucuriei si binecuvantarii sufletului… sa lasam o clipa totul si sa multumim Domnului pentru tot ce ne-a daruit”