Retelele sociale sunt sisteme inchise de informatii

Prejudiciul de Imagine in on-line
august 19, 2016
Comunicarea politicienilor in Social Media
august 20, 2016
Arata tot

Retelele sociale sunt gradini inconjurate de ziduri, un fel de sisteme inchise de informatii care pun in pericol deschiderea si accesibilitatea internet-ului, a spus intr-un interviu pentru BBC, Eric Schmidt, CEO al Google.

Retelele sociale sunt sisteme inchise de informatii, datorita setarilor de confidentialitate care nu permit indexarea informatiilor, deoarece fiecare platforma isi doreste conservarea propriilor date.

Eric Schmidt a mai spus ca Facebook nu este o amenintare si a admis ca luarea deciziilor este un proces greoi in companie.

Intrebat daca Facebook este o amenintare pentru Google, Schmidt a negat si spune ca cea mai mare retea de socializare nu a luat multi angajati ai Google.

„Angajam mai multi intr-o saptamana decat numarul total al celor care au plecat de la noi catre Facebook”, spune Schmidt care a criticat retele sociale pentru lipsa de transparenta de care dau dovada.

El spune ca retelele sunt „gradini inconjurate de ziduri” ce actioneaza ca un scut intre datele membrilor si motoarele de cautare, si sustine ca ar fi interesul utilizatorilor ca datele sa fie la vedere.

„Aceste sisteme inchise de informatii ameninta intr-un anumit grad deschiderea si accesibilitatea internet-ului”, a continuat Schmidt din 2001 este CEO al Google.

Intrebat daca nu simte ca Google ar fi ramas in urma la capitolul inovatie, Schmidt a respins ideea, adaugand ca Google este lider la acest capitol. Totusi, el a admis ca s-a pierdut ceva teren prin faptul ca nu au fost adaugate la timp capabilitati de socializare la o serie dintre produsele-cheie.

Eric Schmidt declara ca schimbarea nu e o reactie la concurenta, ci pur si simplu s-a facut din dorinta ca deciziile sa se ia mai repede in companie fiindca Google are activitati pe multe segmente, astfel ca luarea deciziilor poate fi incetinita de multi factori.

Asa cum au spus si unii dintre comentatorii stirii, este vorba de un „ecosistem închis privat (Facebook) vs. ecosistem de informaţie organizat de o firmă privată (Google)”.

Analiza lui Schmidt este cea mai buna din ultimul timp pe această tema, si descrie acest paradox ca retelele de socializare fac de fapt inabordabil internetul, il inchid intr-o anumita masura, il „privatizeaza” si in acelasi timp, nu trebuie nici să sfidezi corporatia Google care indexeaza toate aceste retele sociale.

Sursa articolului AICI!