Ego Branding si stralucirea diamantului tau interior

Aprecierea corecta a propriei valori in construirea Brandului Personal
septembrie 8, 2016
Alberto Bolocan Simonis Bucharest Photofest – Ballerina Project Romania
septembrie 13, 2016
Arata tot

In videoclipul sau, Jim Carrey abordeaza autoironic nevoia umana de a sublinia cu insistenta diversele realizari in contextele sociale, de validare permanenta a ego-ului, intalnita atat pe retele sociale cat si in evenimentele media.

Pentru a se asigura ca mesajul sau va fi corect receptionat si va intampina cat mai putina rezistenta din partea celor care il asculta, Jim Carrey s-a folosit de umor si s-a persiflat pe el insusi, in incercarea de a atrage atentia asupra excesului de Ego.

Psihanaliza descrie trei instante : Id, Ego si Super Ego, altfel spus Sine, Eu si Supra Eu. Ego-ul este acea parte din tine care sta la baza diferentierii de ceilalti oameni, care te considera unic si special.

Dezvoltarea Eu-lui este o etapa necesara, insa insuficienta pentru a ajunge la deplinatatea maturizarii tale. Pentru a fi o persoana spirituala si constienta de menirea ta in lume, pentru a intelege care este scopul tau de viata si catre ce te indrepti, cum sa te raportezi la propriile realizari este necesar sa depasesti aceasta pozitionare la nivelul eului, centrarea egotica in manifestare, sa te distantezi cu modestie pentru a putea avea o intelegere spirituala asupra vietii.

In functie de rolul jucat in societate avem un anumit comportament si suntem mai relaxati in preajma prietenilor, familiei, cunoscutilor, in schimb ne cenzuram si suntem extrem de atenti la modul in care ne manifestam si comunicam daca participam si vorbim in cadrul unor evenimente publice, postam pe retele, sau suntem invitati la televizor, acordam interviuri pentru cei care sunt in lumina reflectoarelor.

Nu este intotdeauna usor, sa valsezi cu aceste roluri, insa pentru a avea un dans cat mai lin si mai inchegat, tu ca personalitate care se afirma pe scena vietii, trebuie sa fii cat mai aproape de adevar, de adevarul tau, fara sa iti supralicitezi calitatile si realizarile.

Ai discernamantul spiritual de a alege ce si cat sa prezinti lumii din atributele Eu-lui, astfel incat viata ta sa fie mai frumoasa si mai implinitoare, renuntand la iluzii si ambitii pe care ai avea tendinta sa le validezi pentru utilizatorii de pe retelele sociale Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube, Twitter, Google Plus, Pinterest, Tumblr, blog-ul, site-ul personal si altele.

Oamenii sunt indoctrinati din mica copilarie cu idei de la parinti, profesori, biserica, prieteni, modele, perpetuand comportamente egotice de autosuficienta si indreptatita promovare a valorii, de egoism si aroganta, atribuind frecvent implinirea, fericirea, realizarii Ego-ului pe care il confunda cu Sinele autentic.

Ceea ce obtin este de fapt este dominatia, controlul, co-dependenta, fericirea temporara, frustrarea si nemultumirea. Cultivarea personalitatii false a Ego-ului in detrimentul dezvoltarii si explorarii Sinelui autentic isi are originea de la varste fragede si este frecvent intalnita si in randul adultilor pe retele, deoarece exista foarte putine persoane trezite si constiente de sine.

In momentul in care ne suprimam dorintele a ceea ce ne dorim cu adevarat sa fim si sa facem, incepem sa ne prefacem si sa pretindem ca suntem ceea ce altii asteapta de la noi sa fim si atunci se pierde Sinele autentic in favoarea Ego-ului.

Dorim sa multumim audienta de pe Facebook sau LinkedIn, vrem sa scriem doar ceea ce se cauta pentru ca numai asa putem fi gasiti pe motoarele de cautare si acesta este trend-ul subiectelor din anul in curs, poate ca nu intotdeauna ideile noastre despre politica, religie, arta, societate se potrivesc cu cele ale majoritatii de pe retele si ne abtinem de la comentarii sau scriem exact opusul a ceea ce gandim, poate ca nu ne place cum se expun anumite persoane in online, dar le dam LIKE pentru a nu le pierde atentia si aprobarea, poate ca nu suntem de acord cu anumite curente de opinie legate de evenimente recente si refuzam sa ne pozitionam clar de teama de a nu starni oprobiul public, nu dorim sa fim implicati in anumite cauze in care nu credem si refuzam sa ne extragem din anumite grupuri in care am fost introdusi fara a fi in prealabil consultati, pentru a nu supara persoanele din lista.

De cate ori renuntam la noi, pentru a multumi utilizatorii, audienta, ne indepartam de miezul fiintei noastre, de sinele nostru moral si spiritual. Orice forma de abuz fizic sau emotional, genereaza o trauma. Ceea ce ne raneste este amenintarea cu retragerea iubirii, aprobarii si acceptarii. De aceea suntem atat de vulnerabili, pentru ca ceea ce retraim ca adulti s-a repetat sub o forma sau alta in copilarie, cand persoane apropiate noua s-au comportant mai mult sau mai putin valorizant cu noi.

Cand una din aceste trebuinte este nesatisfacuta, ramane in sufletul nostru un gol pe care va trebui sa invatam sa il umplem singuri, de la sine la sine, in lipsa unei alte persoane care sa ne valideze si sa ne alimenteze co-dependenta. Orice incercare de a determina o alta persoana sa umple golul iubirii, aprobarii si acceptarii este Ego si incercarea lui de a crea si de a primi iubire.

Multe persoane au probleme in cariera, in relatii, in iubire deoarece confunda iubirea, fericirea, libertatea, puterea cu idealurile create de Ego si intelegerea in aceasta maniera a vietii le afecteaza Brandul Personal pe retele, nu doar in viata.

Daca primii 7 ani sunt petrecuti in familie si datoram educatiei noastre familiale meritul de a fi niste persoane politicoase si manierate, dupa varsta de 14-15 ani odata cu primele revolutii adolescentine si exprimarea rebeliunii fiecarui copil, toate atasamentele si co-dependentele incep sa se manifeste si sa creeze incongruente in familie si societate.

Demersul natural spre care fiecare adult se indreapta este urmarea unor cai firesti de redescoperire a potentialului individual prin lecturarea unor carti de dezvoltare personala, spiritualizarea prin meditatie si auto-reflectie, urmarea unor cursuri motivationale si inspirationale, cautarea unor indrumatori evoluati si continuarea propriei individuari in trecerea noastra prin viata.

Constientizand ca esti si te comporti intr-un mod diferit in societate, de modul in care primesti feed-back-ul intern este un prim pas de eliberare de hainele vechi ale sufletului si de pregatire a ta catre ceva maret, nemaitrait, care se afla dincolo de granitele confortului cu care te-ai obisnuit.

Observa si noteaza-ti modul in care reactionezi la situatii care se repeta in viata ta, dar si la evenimente noi la care nu ai avut timp sa dezvolti obisnuinta actului automat de raspuns. Analizeaza consecintele actelor tale si vezi daca evenimentele au evoluat asa cum ti-ai fi dorit.

Ia-te ca martor in procesul evolutiei tale, imprieteneste-te cu tine si studiaza-te mai mult decat daca ai fi preocupat sa cunosti o persoana noua si sa obtii cat mai multe detalii despre aceasta.

Antreneaza-te in procesul observarii personale pentru integritate, pentru a raspunde cat mai cinstit vis a vis de predispozitia de a reactiona intr-un anume mod. Atunci cand esti framantat de ganduri contradictorii si nu te intelegi, nu vezi solutiile optime, toate aceste nelinisti se datoreaza fragmetarilor Ego-ului.

Eu-ul/Ego-ul creeaza compartimentari in Sine. Ne schimbam mereu dispozitia si reactiile in functie de anumite persoane si situatii carora ne propunem sa le facem fata, sa fim validati, sa obtinem atentia, aprobarea, iubirea.

In momentul in care iti dai voie sa vezi dincolo de mecanismele de aparare care dau raspunsurile potrivite, esti pregatit sa fii cinstit/a cu tine si sa-ti raspunzi cu onestitate la intrebari, sa scoti la lumina diamantul interior, Sinele autentic care ar trebui sa fie baza si sursa Brandului Tau Personal.

Alinierea inseamna integralitate si integritatea personalitatii tale te poate conduce spre atingerea potentialului tau infinit, despre care toate teoriile cunoscute si promovate pe retele fac referire.

Esti un diamant autentic si un Brand de succes, charismatic si inspirational cand reusesti sa scoti la lumina toate aceste daruri cu onestitate si discernamant.