Lacramioara Simona Mardare Tiripa – O afacere de familie de succes cu parfum de lavanda

Alberto Bolocan Simonis Bucharest Photofest – Ballerina Project Romania
septembrie 13, 2016
Fluxogenics – De la puterea coercitiva la puterea creativa cu Bruno Medicina la Body Mind & Spirit
septembrie 22, 2016
Arata tot

La Scorțaru Vechi, un sat aflat la 20 de km de Braila, afacerea cu lavanda incepe să miroasa a profit. In urmă cu trei ani, Simona Țiripa a renunțat la culturile de cereale si a plantat lavanda.

A cumparat seminte de 30.000 de lei din Italia, le-a semănat cu grija si a respectat cu sfintenie toate indicațiile obtinute din carti si de pe internet ca totul să iasa bine.

Lavada de la Scorțaru Vechi este la a doua recolta, dar abia acum incepe să dea roade. Economist de profesie, Simona Țiripa a calculat o productie, în aceasta vara de aproape trei tone de lavanda verde, adică undeva la o tona de floare uscata.

Pe doamna Lacramioara Simona Mardare Tiripa, producator de lavanda Braila, am avut onoarea sa o cunosc ieri la Targul organizat cu ocazia Zilelor Bucurestiului din Herastrau.

Acest, ” aur mov” aromatic pe care il iubim amandoua ne-a apropiat si m-a facut sa ma imprietenesc cu aceasta admirabila doamna care da dovada de o creativitate debordanta in ceea ce priveste aranjamentele decorative si a diversitatii produselor care se pot obtine din parfumul lavandei si proprietatile ei curative.

Din marturisirile dansei am aflat ca nu poate face fata cererilor locale si internationale, clientii nefiind o problema, motiv pentru care a ales sa se concentreze pe pastrarea unui echilibru intre ceea ce implica aceasta minunata afacere de familie a carei initiatoare este si a vietii sale personale.

O putem intalni atat in cadrul evenimentelor din Braila, dar si a celor desfasurate in Bucuresti, motiv pentru care voi anunta participarea dansei la aceste targuri pentru a o putea cunoaste si Dvs. personal.

Este o fiinta calda, charismatica si extrem de creativa. Noi produse sunt in plan, care mai de care mai nostime si mai utile, timpul si cerintele pietii sunt cele care pot hatari lansarea lor in cadrul acestor targuri.

Nu m-am putut abtine si mi-am achizitionat o perna cu lavanda pentru un somn odihnitor, un ulei de lavanda care pe incheietura mainii miroase intr-un mare fel, esentele au acest dar al oferirii unei intensitati a mirosului deosebite si un saculet transparent cu lavanda a carui simpla agitatie si framantare in palme il transforma intr-o sursa de arome care parfumeaza intens nu doar hainele, ci si camera.

Printre plantele care contribuie la imbunatatirea starii psiho-emotionale si protejarea organismului impotriva stresului se numara si lavanda, cunoscuta si sub denumirea de aurul mov sau de levantica.

Această planta este recomandata pentru calmarea sistemului nervos central, ca adjuvant in tratamentul starilor de anxietate, cefalee sau migrene.

Specialistii spun ca masajul cu ulei esential de levantica ajuta la relaxarea corpului si instalarea rapida a somnului. Un efect asemanator pot avea o legatură de flori de lavanda pusă sub perna sau aromaterapia cu uleiul esenţial de levantica.

producator-lavanda

Lacramioara Simona Mardare Tiripa poate fi gasita si astazi duminica 18 septebrie 2016 in Herastrau in cadrul Evenimentului Zilele Bucurestiului pana la ora 22.

PS: Pernuta cu lavanda este un must have 🙂

LAVANDA BIO BRAILA Facebook Page 0727 704 686