Cum sa iti construiesti un Brand multicultural

Imaginea online in Branding-ul Personal
septembrie 27, 2016
Curs Master Coach si NLP
octombrie 11, 2016
Arata tot

Exista persoane nascute parca pentru a purta discutii pe teme variate cu un numar infinit de utilizatori din online, in timp ce altele au postari plictisitoare si banale. Daca te gandesti la tine ca la o persoana preocupata de construirea propriei Reputatii in spatiul public, nu vei mai prelua la intamplare orice informatie si nu vei mai actiona haotic pe retele, mai ales cand publicul alcatuieste nisa careia i te adresezi si are asteptari reale de la tine.

Cand te apuci sa postezi, sau sa scrii despre un subiect, gandeste-te daca tema va fi una de actualitate si daca va determina persoanele din lista sa interactioneze, sa iti dea like, sa comenteze sau sa o preia.

Avand in vedere ca platformele pe care avem conturi au acoperire pe tot globul si exista sansa de a avea in lista persoane dintr-o multitudine de tari, cu care ai putea dezvolta conexiuni, cultiva un limbaj comun in jurul valorilor personale cu care te afirmi in spatiul public.

Tehnologia si comunicarea ne ofera sansa de a avea un punct de vedere asupra oricarui subiect de actualitate si de a fi luati in considerare de persoane cu adevarat influente, daca ceea ce ne dorim sa comunicam are valoare si este apreciat de acestea.

Transforma orice nou titlu intr-o poveste, descrie-l intr-o maniera personala, capteaza-ti audienta ca si cum aceasta ti-ar fi in preajma si te-ar asculta cu interes. Pentru a acoperi un numar diferit de culturi si traditii, scrie si posteaza despre valori universale, cu care orice utilizator sa se poata identifica si pe care sa le poata intelege.

Implica-ti publicul si cere-i feedback, la finalul articolului sau postarii. Oamenii interpreteaza selectiv informatiile prin prisma propriei lor culturi, asa incat n-ar fi rau sa ii intrebi ce parere au despre modul in care vezi tu lucrurile. Poate ca ei au o perspectiva noua, de ce nu?

Prezentarea faptelor cu integritate este apreciata oriunde in lume, pentru ca esenta lucrurilor este universala si oamenii simt cand modul in care interpretezi realitatea are in spate bune intentii.

Deschiderea spre confesiune si interactiunea cu comunitatea multiculturala atrage ca un magnet utilizatorii. Poate ca nu ai abilitati native de a scrie, dar folosind cuvinte simple si avand in spate o experienta bogata de viata, poti atrage un public extrem de eterogen care sa te citeasca constant pe blog, sau care sa interactioneze cu tine pe retele.

Important este sa fii credibil/a si abordabil/a, sa iti faci curaj sa te exprimi in online cu naturalete. Nu ataca verbal oamenii si pastreaza distanta daca poti de subiectele cu tenta sensibila, care devin repede virale in astfel de comunitati in care oamenii se polarizeaza rapid de o parte sau alta a baricadei, inflamati de stirile cu tenta plitica-sexuala si religioasa din mass media.

Nu am pentru tine o reteta perfecta a echilibristicii pe care trebuie sa o faci pe retele, pentru a fi perceput/a ca o persoana onesta si integra, care isi pastreaza neutralitatea si se tine departe de scandalurile virtuale, insa modul in care vei scrie despre subiectele preferate va depinde atat de intentiile tale in redactarea postarilor, cat si de modul in care oamenii vor interpreta mesajele tale.

Vei impacta si vei fi impactat prin modul in care vei fi distribuit, apreciat si prin felul in care oamenii din diferite tari si culturi vor socializa cu tine si te vor respecta in mod natural, atunci cand vei avea acest feedback din partea lor.

Sursa foto: Citizen Warrior