Tehnologia viitorului – Asistentul Personal

La Multi Ani, pilotului campion Serban Andrei Sanu
noiembrie 23, 2016
Eveniment de Business Networking
decembrie 2, 2016
Arata tot

In viitorul apropiat aparatele electrocasnice si accesoriile vor fi conectate la internet. In curand frigiderul va trimite un mesaj text, atunci cand laptele va avea probleme cu termenul de valabilitate.

Atat produsul Amazon Echo cat si Google Home, pot fi folosite pentru a raspunde la intrebarile utilizatorilor. Ele imbina tehnologia avansata a inteligentei artificiale a unei voci feminine, cu un motor de cautare.

Amazon Echo este un vorbitor inteligent dezvoltat de Amazon.com.Dispozitivul are 23,5 cm, este un difuzor cilindric din sapte piese care raspunde la numele de Alexa. Acest aparat este capabil de interactiune in baza apelului vocal, reda muzica la cerere, alcatuieste liste, seteaza alarma de trezire sau de reamintire a unor evenimente, transmite inregistrari audio, transmite datele despre starea vremii, despre trafic toate intr-un timp real, fiind conectat la Google. Poate controla mai multe dispozitive inteligente din casa, prin conectarea la un hub din casa.

Aparatul este receptiv la solicitarile verbale, poate fi controlat la distanta si de asemeni poate fi dezactivat manual, prin apasarea unui buton pentru oprirea circuitului de procesare audio. Pentru a lucra Echo trebuie sa fie conectat la internet.Echo poate reda muzica din conturile de muzica unde Amazon este proprietar si de pe Google Music Play.

Vocile sunt realiste si naturale datorita unei tehnologii de selectie a vorbirii, realizate printr-o selectie riguroasa de algoritm (NLP). Functionalitatea Echo evolueaza periodic, Amazon actualizand softul pentru a-i imbunatati functionalitatea.

Google a dezvoltat si el un vorbitor inteligent numit Google Home, rivalul lui Amazon Echo. Ofera servicii de streaming prin intermediul Google Play, Muzica de pe Youtube, Spotify, TuneIn, Pandora si iHeartradio. Asistentul personal inteligent, Google Assistant este considerat singurul asistent principal din sistemul de software si operare al serviciului Google Acasa. El are abilitatea de a crea un raport emotional cu utilizatorii sai.