Pentru a ramane in atentia utilizatorilor, un brand trebuie sa abordeze diferite strategii de supravietuire prin mentinerea unui nivel de predictibilitate comportamentala, de atractivitate si consistenta, pentru a merge mai departe.
Sa fii diferit si sa crezi in tine fara sa iti propui validarea permanenta, asta da provocare! Trebuie sa fii constient de atu-urile tale si sa fii atat de firesc in expuneri, incat nivelul de energie informationala concretizat in prezenta ta online sa fie unul superior, sa fii distinct si cu adevarat memorabil in mediile virtuale.
Un brand care intelege aceasta nevoie de diferentiere, are inteligenta emotionala si se adapteaza contextelor de discutie, fara sa isi negocieze valorile si credintele personale.
Un Brand care se diferentiaza in online stie cand sa faca concesii si cand sa se opreasca, isi cunoaste limitele si isi respecta comunitatea, dispune de suficienta rabdare si angajament pentru a se lasa descoperit treptat intr-un mod care sa intrige si sa fascineze.
Atractia brandului pare inexplicabila, dar adevarul este ca intotdeauna brandurile puternice sunt charismatice si inspirationale. Dincolo de emotie, ceea ce conduce o persoana catre scopul sau mai inalt, este partea rationala si spirituala, care isi stabileste un scop de viata, perspective de atins si strategii potrivite in acord cu structura interna de manifestare.
Un Brand Personal bine conturat isi cunoaste competitorii si se raporteaza la mediul in care interactioneaza in functie de propriile experiente si de provocarile intalnite in diferitele contexte.
Nu este intotdeauna necesara schimbarea atributelor brandului, in sensul promovarii anumitor competente si abilitati la un moment dat, doar de dragul transmiterii unor mesaje noi de diferentiere in online, decat daca prezentarea anumitor trasaturi de personalitate ar ajuta Brandul Personal sa isi atinga obiectivele pe termen mediu si lung.
• Ce diferenta imi propun sa realizez in acest moment in online?
• Cat de diferit trebuie sa devin pentru a obtine acest lucru?
Un Brand care se diferentiaza de ceilalti competitori care fac acelasi lucru, are o oferta unica si valoroasa pentru care clientii sunt dispusi sa plateasca inclusiv servicii premium.
Exercitiu:
Imparte o foaie de hartie in doua si treci pe prima parte a paginii trasaturile de personalitate, produsele si serviciile pe care le ai in comun cu alte persoane : aceeasi scoala, aceleasi experiente, aceleasi gusturi literare, acelasi standard de viata, aceleasi tipuri de produse si servicii, etc, apoi completeaza aspectele care diferentiaza brandul de ceilalti competitori: vorbesc fluent 3 limbi straine, am calatorit pe jumatate de glob, am facut voluntariat pentru 4 asociatii, am schimbat mai multe domenii de activitate pana mi-am gasit adevarata vocatie, am o memorie vizuala peste medie, produsele mele au o calitate deosebita, serviciile oferite poarta amprenta personalitatii mele, etc.
Elementele diferentiatoare sunt cele care vor putea mobiliza audienta, pentru ca sunt punctele tale forte si te descurci mai bine decat oricine altcineva. Acesta este Brandul Personal care se diferentiaza in online, prin trasaturi specifice si originale.