Interviu Fluxymedia cu Andrei Luta

Veran Zorila – Smoothjazz Romania
martie 4, 2017
Expozitia „Dreaming” – Galeria Elite Prof Art
martie 16, 2017
Arata tot

Cum te numesti si cu ce te ocupi?
• Ma numesc Luta Andrei, sunt economist la o firma de administrare imobile si asistent manager & entertainer la Restaurant Cavalerul Medieval din Iasi si de curand am participat la Chefi la Cutite Sezonul 3.

Cum a aparut pasiunea ta pentru gatit?
• In cadrul restaurantului in care lucrez de aproximativ 9 ani mi-am descoperit pasiunea pentru gatit. Aici am inteles ca “gatitul este arta si stiinta de a obtine fericire”. “Arta” pentru ca gatitul imbina toate simturile intr-o armonie perfecta si “stiinta”pentru ca se bazeaza pe folosirea intr-un anumit fel a unor resurse ingrediente, procedee procesul de fierbere, gatire, etc in urma carora rezulta un produs finit preparatul final. In bucataria de la restaurant am invatat sa apreciez munca colegilor mei, am vazut si mi-am insusit spiritul de echipa, dar mai cu seama am invatat sa savurez istoria fiecarei reusite.

De ce ai ales sa participi la Emisiunea Chefi la Cutite?
“Chefi la Cutite” reprezinta o ocazie de a ma descoperi, de a ma perfectiona si o iau ca pe o provocare in care imi voi folosi talentul si aptitudinile. Sunt o persoana foarte activa, careia ii place sa incerce, sa experimenteze si sa savureze fiecare clipa. Sunt dornic sa ma fac remarcat si sa realizez mult in viata.

Experienta din trecut pe care am avut-o lucrand intr-un proiect de televiziune “Deschis la Distractie” mi-a oferit ocazia de a cunoaste oameni frumosi sufleteste de la care am avut de invatat cate ceva. Am intalnit multi astfel de oameni, iar ei mi-au daruit putin din lumea lor, infrumusetand-o pe a mea. Cu aceste ganduri am plecat si cand am decis sa ma inscriu la aceasta Emisiune Chefi la Cutite.

Luta Andrei Chefi la Cutite

Spune-ne cate ceva despre tine si despre preocuparile tale
• Imi place viata, imi place sa ma simt bine, sa fac ceea ce imi place. Urasc sa mi se impuna lucruri, sau sa aflu lucruri neadevarate despre mine. Mi-am dat seama ca este important sa fiu impacat cu mine, sa fiu constient de lipsuri si sa incerc sa le acopar, sa ma accept asa cum sunt. Consider ca o gandire optimista si pozitiva te va face mereu un invingator. Prin urmare abodez viata cu veselie, spontaneitate si usurinta. Putem face orice ne dorim, atata timp cat avem incredere in noi.

Care sunt calitatile pentru care esti apreciat?
• Sunt o persoana optimista, altruista, prietenoasa si cu simtul umorului.

Cine este cel mai mare fan al tau?
• Dl. Gigi-Cristian Fedeles managerul Restaurantului Cavalerul Medieval din Iasi reprezinta pentru mine un mentor intrucat este un maestru în arta culinara, avand în spate peste 23 de ani de experienta si nenumarate calatorii culinare. Fiind un discipol in arta culinara, el a reusit sa deschida calea catre o alimentatie sanatoasa, prezentand generatiilor de lucratori secretele artei gatitului.

Daca ai castiga Marele Premiu ce vei face cu banii?
• Intentionez sa am la un moment dat propria pensiune agroturistica care sa-mi ofere o situatie financiara stabilă. Timpul le va decide pe toate.

Ce reprezinta pentru tine cutitul primit?
• Cutitul reprezinta o confirmare a faptului ca sunt bun, ca ma pricep, dar in acelasi timp reprezinta si o mare responsabilitate…aceea ca trebuie sa rezist pana la final si sa dovedesc ca ceea ce imi propun reusesc sa si realizez.

Consideri ca cei mai buni bucatari sunt barbatii, sau femeile?
• Bucataria şi gustul nu ţin cont de sex. Important este să pui suflet si pasiune atunci cand gatesti. Consider gatitul un sport şi ca la orice sport e nevoie de exercitiu, dar mai ales de dorinta de a-ti imbunatati jocul.

Gatesti pentru ca iti place sa mananci sau pentru iti place sa oferi?
• Din ambele motive, dar simt o mare satisfactie cand gatesc pentru cei dragi, in principal.

Ce iti doresti să faci in viitor?
• Sa traiesc la fel de frumos, sa-mi deschid o pensiune agroturistica si sa fiu inconjurat de oameni frumosi.

Chefi la Cutite cu Andrei Luta

Care sunt cele mai rapide preparate pe care le-ai propune pentru o masa de dimineata?
• Avocado cu paine prajita toast și ou prajit, smoothie cu prune și banana, smoothie cu prune, pere si scortisoara, briose “Omleta”

Ce ai putea improviza in 15 min?
• Prajitura „Amor Amor”, gata in 15 minute, fara coacere. Prajitura „Amor Amor” e o combinatie delicioasa intre biscuiti si creama de ciocolata si se pregateste foarte repede. Iata cum se face!

Prajitura Amor Amor

INGREDIENTE:

185 g biscuiti cu cacao
185 grame biscuiti cu lapte
80 g zahar
200 g faina
80 g cacao
50 g unt
1 l lapte
1 galbenus
1 sticluta esenta de vanilie
50 g nuca cocos

MOD DE PREPARARE:

Se amesteca zaharul, faina, cacao, pana se omogenizeaza, apoi se adauga si laptele si se pune pe foc, la intensitate mica, amestecand mereu. Se adauga si galbenusul, untul si esenta de vanilie. Cand incepe sa fiarba, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand e gata, se toarna pe biscuiti si acestia se pun intr-o tava adanca. Se distribuie in functie de forma dorita. Se baga la frigider timp de cateva minute, ca sa se raceasca si sa se intareasca. Pofta buna!

Propun de asemenea si Prajitura Rulada „Fantezie de vara”. Daca te-ai saturat să cumperi dulciuri pline de chimicale din comert, incearca o reteta foarte simpla, cu capsuni, pe care o prepari în doar cateva minute.

Rulada Fantezie de vara

INGREDIENTE:

3 oua
150 g zahar
250 g faina
250 g capsuni
250 g mascarpone sau crema de branza
cateva migdale pentru decor
1 plic zahar vanilat

MOD DE PREPARARE:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se bat ouale, se pune zaharul si se amesteca foarte bine, pana se formeaza o spuma. Usor, se adauga si faina, amestecand mereu, pana devine omogen. Compozitia se pune in tava si se uniformizeaza. Se baga la cuptor timp de sapte minute. Se taie in bucatele mici capsunile si se adauga si mascarponele sau crema de branza. Se intinde compozitia peste blat si se ruleaza usor. La final, se pun capsuni pentru decor, zaharul vanilat si fulgi de migdale.

Recomanda-ne un meniu pentru o cina festiva
• Supă cremă de praz, cartofi şi cimbru, Somon la gratar cu selectie de legume gratinate , Tartă de pere cu ghimbir şi migdale

Luta Andrei Sezonul 3 Chefi la Cutite

Ce stii despre Personal Branding, promovarea persoanelor in online si crearea imaginii publice si cum crezi ca te ar putea ajuta acesta in scopurile pe care ti le propui?
• Cred ca este un instrument, o tehnica mai bun/a, profi, de a defini pe cineva, de a-l pune ȋn valoare, de a-l face mai interesant pentru public. Ma poate face foarte cunoscut pe mine ca persoana dar si ideile mele, crezul meu, mesajele mele. Deasemenea imi pot face noi prieteni.

Ce spun prietenii despre pasiunea ta?
• Ei m-au sustinut inca de la inceput sa particip la această emisiune si le multumesc din suflet. Ei m-au ambitionat cel mai tare! Consider ca de multe ori i-am inspirat pe multi prieteni şi i-am incurajat prin ceea ce sunt si prin ceea ce fac!

Iti multumesc Andrei Luta pentru interviul acordat si iti urez mult succes!