Vernisaj Olivia Malina Manu

Interviu Fluxymedia cu Roxana Parjol
martie 26, 2017
Facebrands Top Pagini de Brand pe Facebook
martie 29, 2017
Arata tot

Asociația Culturală ARTAR va invita la vernisajul expoziției EFEMERIDE – Jurnal de artist a Oliviei Mălina Manu (1979 – 2015), găzduită de UNAgaleria, strada General Constantin Budișteanu nr 10, în perioada 27 – 31 martie 2017.

Expoziția cuprinde o serie de sculpturi în metal, colaje și bijuterii, lucrări realizate de artista Olivia Mălina Manu de-a lungul timpului ce scot în evidență diversitatea stilistică, tehnicile și materialele diferite pe care le-a utilizat, dar și căutările Oliviei, unele dintre ele, din păcate, rămase în stadiul de schițe, toate puse de către curatorul Cristina Sabău într-o relație coerentă și incitantă, printr-o scenografie care a avut ca obiectiv o expunere neconvențională. În deschidere a luat cuvântul Roxana Bărbulescu, critic de artă.

Multe colaje sunt lucrate dinspre cele patru directii ale foii spre centru, astfel incat par ca nu au o anumita pozitie de expundere. Privitorul este lasat sa aleaga cum priveste lucrarea. Caietele de / cu colaje exprima un mod de lucru: colajele „curg” ca si „stream of consciouness” cinematic, incarcate cu o naratiune subtila. Din cand in cand, Olivia isi rasfoia caietele si isi stabilea serii: elemente, colorisme, himere, master of puppets, jazz, Tom Waits,mic dictionar de abuzuri vizuale, instinct de conservare, medieval, I am a witness to your divine, fiinta aparent neutra, despre vise si alte ganduri ascunse….sunt doar cateva din seriile tematice propuse de artista.

Această expoziție trebuie să fie doar începutul unui șir de expuneri pentru că Olivia, deși s-a stins prea devreme, precum efemeridele, a lucrat foarte mult în cei 11 ani până la marea trecere și în acel ritm al celui care are atât de multe de spus, dar pentru care timpul nu vrea să mai fie de partea lui. A lăsat în urmă peste 1000 de colaje, desene în creion sau peniță, acuarele, laviuri, prototipuri de bijuterii, multe dintre ele trebuind a fi reconstituite din desene, sculpturi în metal (munca de arhivare a lucrărilor sale fiind abia la început), toate demonstrează că Olivia, în acest scurt timp, și-a găsit propriul drum în această neobosită căutare de noi și variate forme de exprimare plastică, de transpunere a propriilor idei prin intermediul metalului și a hârtiei, materiale dificile, prin duritate și fragilitate, pe care a reușit, prin înțelegerea calităților și defectelor lor, să le “îmblânzească” pentru a ajunge la forma pe care și-a dorit-o.

FLUXYMEDIA PROMOTION a creat pentru tine pe FACEBOOK Grupul profesional PICTORI ROMANI CONTEMPORANI – ARTA CONTEMPORANA ROMANEASCA. Pentru a deveni membru al acestui Grup de Pictori Romani Clic AICI!