Care sunt Valorile tale?

Perceptia luxului pentru Generatia Millenials
martie 31, 2017
Ce este Branding-ul?
aprilie 11, 2017
Arata tot

Daca tu nu-ti cunosti valoarea nu te astepta ca altii sa o faca! Nu este slujba clientului tau sa se ocupe de asta si nici activitatea managerului sa te propulseze. Traim intens, suntem mai agitati ca niciodata, ne intalnim pe fuga, schimbam numere de telefon, carti de vizita, ne adaugam pe retele fara sa mai interactionam vreodata cu acea persoana dupa incheierea evenimentului care ne-a adus impreuna. Oamenii se lupta acum pentru castigarea atentiei. Nu mai este doar o provocare a magazinelor online, deja devine foarte greu sa te mentii in centrul atentiei pe o retea, sau pe mai multe, daca nu ai o activitate constanta si nu te remarci prin atitudine, postari si initiative.

Daca te simti comod in cercul tau stramt si securizant de prieteni virtuali in care interactionezi mereu cu aceleasi persoane de pe aceeasi retea sociala, gandeste-te ca rolul acestor platforme este de a extinde dincolo de limitele pe care ti le-ai putea imagina vizibilitatea, in sensul ca pierzi la un moment dat sirul vizibilitatii prietenilor prietenilor care te cunosc din comentariile preluate si postarile in dreptul carora se interactioneaza.

Cumva, fara ca tu sa iti propui esti mai celebru decat ti-ai putea imagina intr-un mod pe care nu il controlezi pentru ca subiectivitatea te impiedica sa faci asta. Tot ceea ce stii, este ca tu continui sa postezi aspecte legate de personalitatea ta, de care uneori esti constient, iar alteori nu, ca iti transmiti valorile si credintele cu fiecare ocazie cand intri in interactiune cu o persoana din lumea virtuala.

Pe de alta parte, daca postezi la intamplare, aratandu-te in toata splendoarea, mai ales ca pe retelele sociale se supraliciteaza anumite tendinte, fiindca este mai confortabil sa pulsezi in spatele unui ecran, iar la nivel proiectiv creierului ii convine, portretul tau se contureaza din franturi de informatii care iti scapa, dar te caracterizeaza atat de bine.

Cand te gandesti la tine cu responsabilitate si vrei sa iti conturezi un Brand Personal puternic, pentru ca vrei sa fii perceput ca un profesionist, ca o persoana de incredere, cu un profil interesant pe indiferent ce platforma te-ai afla, trebuie sa fii sincer in primul rand cu tine, sa iei o foaie si un creion si sa incerci sa te privesti cu o mai mare atentie, inainte de a incepe sa iti dezvolti profilurile sociale, daca nu te-ai oprit niciodata din fuga aceasta zilnica sa te observi.

Pentru ca ceilalti sa te remarce, va trebui sa te descoperi tu, analizand ce iti place si ce nu iti place, care sunt valorile si credintele tale, de ce ai in lista anumiti oameni si ce tipuri de postari si lansari de initiative si evenimente te mobilizeaza. Cunoaste-ti valoarea si comporta-te ca atare atat in online cat si in offline.
Nu posta la intamplare. Identifica ceea ce este specific pentru tine.

Construieste o imagine clara si coerenta pe fiecare profil pe care l-ai deschis. Nu lasa conturi incomplete sau neangrijite. Actualizeaza-ti status-ul si informatiile care au legatura cu evolutia ta personala si profesionala. Transmite-le celor care sunt in conexiune cu tine care sunt valorile tale pentru a atrage clienti si colaboratori care au aceleasi credinte si preocupari, pentru a-ti construi credibilitatea.

TESTUL VALORILOR AICI!

Viata te-a pus in fata unor alegeri personale si profesionale. Ai ales sa te casatoresti, sa divortezi, sau sa ramai celibatar, sa ai sau sa nu ai copii, sa pastrezi aceeasi slujba sau dimpotriva sa experimentezi mai multe locuri de munca, in cautarea mediului potrivit. Preferi sa te deplasezi cu bicicleta, desi ai o masina pe care o folosesti in deplasari mai lungi sau la cumparaturi, muncesti mai bine in echipa si preferi muntele, desi stai in apropierea marii.

Marea majoritate a timpului te dedici hobby-ului tau tenis-ul si nu consideri ca banii trebuie investiti in locuinte, deoarece te muti foarte des cu serviciul si preferi sa iti alegi tu spatiile in care sa te stabilesti. Esti independent financiar si cheltuiesti mult pe arta, carti, tehnologie, haine, excursii si mai putin pe obiecte de mobilier, investitii imobiliare si masini.

Iti place sa ajuti, esti implicat in activitati de voluntariat si evenimente cultural-artistice. Ai o multime de prieteni si mentii legatura cu acestia pe platforme si pe mobil. Nu refuzi persoanele care te solicita in chestiuni care au legatura cu competentele tale si chiar daca nu dispui de timpul necesar sa te implici mai mult, intotdeauna gasesti timp pentru un sfat si o vorba buna.

Incearca sa identifici care este setul tau de valori, pentru a stii ce te motiveaza sa actionezi si care e directia spre care te indrepti. Vei deveni astfel mai constient de oamenii care au ramas langa tine, dar si de cei care intrand in conflict cu valorile tale au disparut din viata ta pentru a face loc altor prieteni mai apropiati de ceea ce esti ca persoana si care se simt bine cu ceea ce manifesti.

Exista VALORI INVATATE si pe care le consideri ca fiind importante.
Exista apoi VALORI ASIMILATE DE-A LUNGUL TIMPULUI de la modelele pe care le simpatizezi si le urmezi.
In profunzimea fiintei tale se afla VALORILE PERSONALE, VALORILE REALE pentru care esti dispus sa mori, sa iesi din relatii, sa renunti la job, pentru ca nu poti sa abdici de la acestea. Ele nu sunt mai mult de 3-6 si tocmai de aceea identificarea lor este atat de importanta: sinceritatea, loialitatea, libertatea, respectul, armonia, toleranta, dragostea, onoarea,familia, sanatatea.

Valorile reflecta trasaturile tale de caracter, sunt aspecte stabile, de aceea sunt atat de importante. Inventarierea lor pe hartie te ajuta sa te cunosti mai bine, sa te dezvolti personal si sa transmiti prin faptele tale si celorlalti cum esti si cum vrei sa fii perceput.

CUM STABILESTI VALORILE REALE?
• Noteaza primele 10 valori personale care iti vin in minte fara a sta prea mult pe ganduri.
• Alege 5 din 10 valori la care ai putea sa renunti fara ca viata ta sa fie afectata in acest moment.
• Stabileste un Top al Valorilor personale din cele 5 valori ramase, pentru a vedea ce este cu adevarat important pentru tine.
• Acum, din cele 10 valori enumerate, alege 5 valori personale conform carora traiesti in prezent.

Nu-i asa ca e din ce in ce mai interesant? Acum, prin prisma concluziilor la care ai ajuns, inventariaza-ti viata si concluzioneaza tu daca ceea ce traiesti este la inaltimea asteptarilor tale si daca reusesti sa transmiti acest lucru si in online.