Orchestra Nationala Electrecord si Invitatii sai

Vernisaj Ovidiu Lebejoara
aprilie 19, 2017
Vernisaj de pictura si fotografie – Autumn Leaves
aprilie 24, 2017
Arata tot

Spectacolul „Orchestra Nationala Electrecord si Invitatii Sai”, care va avea loc pe data de 19 mai la Sala Palatului, Bucuresti, este unul dintre proiectele culturale pe care Royal Studio Production SRL il va derula pe parcusul anului 2017.

Evenimentele pe care Royal Studio Production, in parteneriat cu Electrecord, le va organiza pana la finele anului 2017, sunt actiuni de amploare, cu numar mare de participanti, cu expunere media foarte buna, cu cel putin o televiziune partenera! Royal Studio Production creaza si organizeaza proiecte artistice, cu tematici si structuri originale.

TVR1 este Co-Producatorul Spectacolului „Orchestra Nationala Electrecord si Invitatii Sai” care va avea loc pe data de 19 mai, incepand cu ora 19:00, la Sala Palatului, Bucuresti.

Constantin Enceanu este un interpret foarte indragit al muzicii populare romanesti. El ne va incanta auzul si inima cu inconfundabilele sale melodii de dor si dragoste, dar mai ales cu acele piese de referinta, care l-au situat pe primele locuri in concursurile de gen, piese care-l recomanda ca pastrator al stilului specific de interpretare din Romania.

O voce inconfundabila, un simbol al muzicii populare oltenesti cu un adevarat simt al slagarului, Constantin Enceanu cucereste auditoriul, avand grija mereu ca valoarea sa nu fie umbrita de prea multe concesii. Il veti asculta pe 19 mai, alaturi de alti interpreti de marca, la Sala Palatului, Bucuresti, intr-un spectacol de exceptie.

„A știi „sa zici” cu glasul doine, sarbe, hore, cantece de codru, de catanie, obiceiuri de nunta, cantece ciobanesti, cantece de dor și dragoste, e vrerea dumnezeiasca si misiunea pamanteana a celui ce a fost harazit a iubi si perpetua valorile perene ale unui neam, insasi fiinta si destinul sau în veac. Asa este Elisabeta Turcu Juverdeanu !”. Veche colaboratoare a Studioului Electrecord, Elisabeta Turcu Juverdeanu este o alta ivitata speciala a Spectacolului „Orchestra Nationala Electrecord si Invitatii Sai” organizat in coparticipare cu Televiziunea Romana, interpreta care ne face onoarea de fi prezenta pe scena Salii Palatului, pe 19 mai, intr-un spectacol de exceptie! Nu ratati spectacolul Primaverii!

Un alt interpret indragit al muzicii populare romanesti care ne va onora cu prezenta pe scena Salii Palatului, pe 19 mai, incepand cu orele 19:00, este Georgel Nuca. Tanarul interpret a umblat prin satele Olteniei, a cules folclor autentic de la batranii satului, l-a trecut prin „filtrul sufletului” si il ofera publicului. A castigat peste 100 de premii si a inregistrat doua albume. Va asteptam sa-l ascultati in cadrul Spectacolului.

Originara din zona Galatiului, Mioara Velicu si-a inceput cariera artistica in jurul vârstei de 20 de ani devenind solistă a ansamblului folcloric „Rapsodia Dunării” din Galați. Cu o cariera bogata in domeniul muzical o veti reintalni intr-un spectacol de exceptie alaturi de alti mari interpreti si Orchestra Nationala Electrecord sub bagheta dirijorului Marian Alexandru.

Grupul Vocal al Ansamblului ,,Burnasul” a reusit prin eforturi deosebite, pasiune, talent si o puternica dragoste pentru cantecul popular, sa urce treptele afirmarii. In prezent este o formatie artistica reprezentativa a folclorului autentic romanesc. A fost înfiintat in anul 1990 si a devenit in scurt timp un important mijloc de reprezentare pentru valorificarea creatiei populare atat in Teleorman, cat si in intreaga tara. Valoarea acestui ansamblu de inalta tinuta artistica a fost recompensata cu inalte distinctii la numeroase festivaluri autohtone si internationale: Italia, Belgia, Egipt, Siria, Iordania, Turcia, Spania, Bulgaria sunt cateva tari in care mesajul spiritualitatii romanesti a fost transmis prin frumoasele dansuri, cântece şi costume populare.

Cu o bogata experienta artistica in tara dar si in peste 40 de tari ale lumii, director al ansamblului Ciocarlia, angajat al Ministerului de Interne, Gheorghe Turda a fost si este o prezenta calda si plina de pasiune pentru folclor in cadrul fiecarei aparitii in fata publicului sau iubit. Va invitam sa-l revedeti pe inegalabilul interpret al binecunoscutului slagar: „Dupa pui de morosan”, la Spectacolul de pe 19 mai, Sala Palatului, Bucuresti, incepand cu ora 19:00.

In spectacol va canta si frumoasa si talentata interpreta de muzica populara, Andra Ioana Matei. Suceveanca este castigatoarea mai multor premii dintre care amintim: „Premiul Televiziunii Romane – 2012”, „Tofeul Festivalului Datini -Sighisoara 2012, Premiul I la „Festivalul Maria Tanase- Craiova, 2013 si multe, multe altele!

Marius Ţugulescu vine din Vaideeni, judeţul Vâlcea, de la poalele Munţilor Căpăţânii. Iubeşte şi respectă tradiţiile şi portul popular. Suntem onorati sa-l avem invitat in cadrul spectacolului de la Sala Palatului alaturi de alti interpreti indragiti. Marius Tugulescu este oltean din Vaideeni, onsa influenyele catorva familii de ardeleni stramutate in Oltenia on sec XVI si-au pus amprenta asupra cantecului popular specific zonei din care Marius canta. Interpetul a participat inca din copilarie la diverse evenimente culturale si a invatat sa pretuiasca traditia mostenita de la generatiile de oieri, traditie pe care o duce mai departe prin cantecele sale.

Voce inconfundabila, frumusete, veselie, eleganta si multa, multa pasiune pentru folclorul romanesc: este Steliana Sima, un artist desavarsit. Suntem onorati sa o avem pe scena Salii Palatului pe renumita interpreta de muzica populara in cadrul spectacolului Orchestra Nationala Electrecord si Invitatii Sai. Steliana Sima este cunoscută pentru activitatea sa de interpretă de muzică populară din zona Romanați, ca angajată a Ansamblului „Rapsodia Oltului” din Slatina. Din anul 2009 îndeplinește funcția de șef al Ansamblul Artistic „Ciocârlia” al M.A.I. Cu o bogata experienta artistica, ea a cantat alaturi de alti intrepreti de muzica populara, atat pe scenele romanesti cat si internationale.

Alaturi de indragita Steliana Sima nu putea lipsi Mariana Ionescu Capitanescu, o alta frumoasa si talentata interpreta de muzica populara. Mariana Ionescu Capitanescu a indragit cantecul popular inca din copilarie, dar activitatea artistica profesionala a inceput-o la varsta de 19 ani cand s-a angajat la ansamblul `Valceanca` din Ramnicu Valcea. In anul 1991, la varsta de 22 de ani, Mariana Ionescu Capitanescu obtine cele mai importante premii din cariera artistica: premiul I la festivalul national `Maria Tanase` de la Craiova, respectiv Marele Premiu la concursul `Topul tinerilor interpreti, organizat de Radiodifuziunea Romana. Aceste premii i-au adus consacrarea artistica, urmand apoi o serie de inregistrari la radio si filmari la televiziune. Mariana Ionescu Capitanescu este angajata a Ansamblului Profesionist `Maria Tanase` din Craiova, alaturi de mari nume ale cantecului popular oltenesc: Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Petrica Mitu Stoian, Filuta Bogdan, Marius Magureanu, Manuela Motocu, Marcu Nicolici, Lavinia Birsoghe, Liliana Popa.

Doi tineri foarte talentati, cu multa pasiune pentru muzica populara, ne vor incanta auzul si sufletul in cadrul Spectacolului Orchestra Nationala Electrecord si Invitatii Sai. Ei se numesc Codruta Rodean si Bogdan Cioranu. Cei doi interpreti ardeleni au participat la numeroase concursuri, spectacole atat nationale cat si internationale. Ei au fost implicati si in proiecte folclorice realizate de catre emisiunea Tezaur Folcloric, ceea ce ne onoreaza si mai mult. Ii veti reintalni in cadrul spectacolului de la Sala Palatului, pe 19 mai 2017, intr-un recital plin de emotie, tinerete si multa, multa pasiune pentru muzica populara!

Nu putea lipsi din repertoriul Spectacolului Orchestra Nationala muzica banateana!!! Si cine alta ne putea incanta mai deosebit decat frumoasa si mult indragita Elena Jurjescu Todi. Interpreta este una dintre cele mai indragite soliste de muzica populara banateana cu un foarte bogat repertoriu, in dulcele grai banatean. A inregistrat numeroase albume in cadrul Studioului Electrecord si va fi invitata sa cante in evenimentul Orchestra Nationala Electrecord si Invitatii Sai.

Ion Ghitulescu, voce sobra dar si calda in egala masura, artist complet, mult iubitor si pastrator al folclorului autentic romanesc este un vechi colaborator al studioului Electrecord. „Interpretul şi directorul artistic Ion Ghitulescu s-a nascut în judetul Buzau, langă Ramnicu-Sarat, în satul Homesti, comuna Grebanu, la 25 mai 1949. La 10 ani castiga prima competiţie de interpretare regionala, la 15 ani, acompaniat de „Doina Argesului“, este laureat al concursului „Debuturi pitestene“, castiga premiul I pe tara la „Cantarea Romaniei“, sectiunea „romante“, se consacra ca interpret la „Doruletul“ – Buzau (1971-1975) şi „Doina Vrancei“ – Focsani (1975-1979), iar din 1979 devine solist la unul dintre cele mai bune ansambluri din Romania, „Doina Gorjului“, din Targu-Jiu, unde rămane vreme de 34 de ani.”

Ne bucuram sa promovam si tinerii artisti, asa cum este si Anda Cristina Grigorita, tanara talentata care s-a remarcat recent in cadrul show-ului de televiziune si unde a impresionat juriul. O vom avea invitata alaturi de artisti renumiti pe scena Salii Palatului, unde va impresiona publicul numeros in cadrul spectacolului Orchestra Nationala Electrecord si Invitatii Sai, pe data de 19 mai 2017, incepand cu ora 19:00.

Talentatul interpret Daniel Trifu a ales calea folclorului renunțând la calea preoției având ca și viziune teoria conform căreia: „Decât preot petrecăreţ, mai bine cântăreţ credincios!” Cu o voce caldă, dar fermă, se remarcă prin interpretarea unor piese de petrecere printr-un stil sobru, original, impunător, dar mult plăcut și cald auzului ascultătorului ce nu-l va uita ușor!

Multumim implicarii pe care si-a adus-o in crearea acestui spectacol D-nei Gheorghita Nicolae, realizatoarea emisiunii Tezaur Folcloric, emisiune care va prelua si difuza intregul spectacol pe parcursul anului 2017. Aceasta emisiune va fi preluata si de catre TVR International, TVR 2, TVR Moldova.

Gheorghita Nicolae, este un artist desavarsit, un om de televiziune, iubitoare a folclorului romanesc si realizatoarea Emisiunii „Tezaur Folcloric”. Ea va fi amfitrioana Spectacolului „Orchestra Nationala si Invitatii Sai” de pe 19 mai, Sala Palatului, Bucuresti. Cu o bogata experienta artistica, cu mult devotament si pasiune pentru emisiunea ce i-a fost incredintata de catre Marioara Murarescu ca si zestre nationala, Gheorghiţa Nicolae realizeaza cu mult profesionalism si dedicare proiecte culturale, avand ca obiectiv pastrarea si perpetuarea valorilor populare Romanesti, fiind implicata in realizarea conceptului acestui spectacol de la Sala Palatului.

Sunteti invitati sa o cunoasteti in cadrul spectacolului de la Sala Palatului, de pe 19 mai, spectacol al carui coproducator este Televiziunea Romana. Parteneri : Bilete.ro, BiletFan.ro si Vreau Bilet Va asteptam!