Vernisaj Mihai Puricel

Vernisaj de pictura si fotografie – Autumn Leaves
aprilie 24, 2017
Carisma si Magnetism in Personal Branding
mai 5, 2017
Arata tot

Cine este Domnul Mihai Puricel?

“ Un cineva, un personaj atipic, poate fi oricine, dar cu prisosinta pictor. Asta poate si asta face cel mai bine.Lejeritatea tonurilor si tentelor, fara incorsetare ii transforma limbajul plastic intr-un dicteu firesc al Sinelui.

Posedat de emotii in fata peisajului, cu preponderenta, face ca suprafata picturala cu strafulgerari de lumina si culoare, sa vibreze. Cu tonuri apropiate si in acelasi timp indepartate unele de altele, unicul scop devine: Armonia Suprafetei Picturale.

Linia ce apare in suprafetele pictate ( in natura nu exista ) apartine doar limbajului plastic. Ea este o masura, o limita a intinderii culorii si nimic mai mult. Sugerarile unor culori, imping starea de poezie plastica spre inefabil. Marii Maestrii spuneau ca, o culoare o folosesti la forta ei, o a doua o diminuezi, iar o a treia o sugerezi.

Avand toate datele picturii ne arata straduinta si obstinatie in variantele pe aceeasi tema. Asta inseamna o mare dorinta de intelegere a demersului si adevarului plastic.

Ca privitor de suprafete picturale nu pot face o clasificare in sensul in care o anume lucrare ar putea fi evidentiata, probabil ca autorul tine la toate, asa cum este si firesc. Cele spuse de mine sunt o modesta si subiectiva parere de “trebaluitor” pe langa sevalet, fara a fi o dizertatie exhaustiva, iar completarea pentru cele nespuse este rezervata lucrarilor pictorului, ce vor spune mult mai multe. “

Constantin Andronic – un pictor carcotas
2 aprilie 2017 – Bucuresti

DATE BIOGRAFICE

Adus pe lume la 16 August 1953 in Bucuresti si de o buna bucata de vreme in cautarea propriilor sale limite, a fost povatuit de pictorul Constantin Andronic, pe care il cunoaste din 1975. Audient la Universitatea Nationala de Arte, clasa Prof. Ion Bitzan.

Expozitii personale: 1982, 1985, 1991, 1998, 1999, 2001, 2003, 2012.
Lucrari aflate in colectii particulare din tara si strainatate

Dedica aceasta expozitie nepoatei sale Daria Ionascu

Deschiderea Vernisajului a fost realizata de Istoricul si Criticul de arta Roxana Barbulescu, Asociatia Culturala ARTAR

FLUXYMEDIA PROMOTION a creat pentru tine pe FACEBOOK Grupul profesional PICTORI ROMANI CONTEMPORANI – ARTA CONTEMPORANA ROMANEASCA. Pentru a deveni membru al acestui Grup de Pictori Romani Clic AICI!